Hoşgeldiniz Sayın Ziyaretçi; ÜYE OLUN ya da üye iseniz GİRİŞ YAPIN.
biz-sizi-arayalim
biz-sizi-arayalim
KPSS Eğitim Seti
Okul öncesi eğitim vatandaşın cebini yaktı
Okul öncesi eğitim vatandaşın cebini yaktı
Aday öğretmenler il tercihi yapacaklar
Aday öğretmenler il tercihi yapacaklar
Maliye Bakanlığı 25 uzman yardımcısı alacak
Maliye Bakanlığı 25 uzman yardımcısı alacak
2015 ODTÜ Akademik Parsonel Alımı
2015 ODTÜ Akademik Parsonel Alımı

kpss-egitim-setleri
KPSS PRATİK BİLGİLER
KPSS Rehberlik
KPSS Genel Yetenek
KPSS Genel Kültür
KPSS Eğitim Bilimleri
KPSS A Alan Bilgisi
KPSS Deneme Sınavları
KPSS Videolar
Kpss Türkçe Deneme Soruları -17

reklam

Kpss Türkçe Deneme Soruları -17

 

 

1. Sen de biliyorsun ki biz de bu konuyla ilgili I II III IV hiçbir kaynak yok. V
Bu cümlede numaralanmış sözlerden hangisinin yazımı yanlıştır?
A) l.
B) II.
C) III.
D) IV.
E) V.

2.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Nemli topraklardaki adım izleri çok belirgindi.
B) Öyle bir yerki her taraf yemyeşil.
C) Kitaptaki bütün şiirlerde hece ölçüsü kullanılmış.
D) Dünkü toplantıya bazı üyeler katılmamış.
E) Bunu sonraki görüşmemizde ele alacağız.

3.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Doğruyu yanlıştan ayırt etmeyi biliyorsun.
B) Dün akşam uzun uzun sizden bahs ettik.
C) Senin burada olduğunu şimdi fark ettim.
D) Durumu kendisine böyle arz ettim.
E) Bu tür sorulara dikkat etmelisin.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?
A) Çok öğülen bu savaş filmini ben de göreceğim.
B) Gittikçe çoğalan sorunlarla başa çıkamıyor.
C) Tabloları, izleyenlerin beğenisine sundular.
D) Bir de şu konuya değinmek istiyorum.
E) Eğer vakit bulursam size uğrarım.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki kısaltmaların yazımında bir yanlışlık vardır?
A) Ağabeyim MTA'da mühendis olarak çalışıyor.
B) PTT'nin haberleşme hizmetleri köylere de ulaştı.
C) BM'ye yeni bir öneri götüreceğiz.
D) TBMM'sinde açış konuşmasını yaptı.
E) TRT'ye ben de başvurmuştum

6.Aşağıdaki cümlelerden hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Yurdumuzun en yüksek dağı Doğu Anadolu'dadır.
B) Her Türk misafirperver bir insandır.
C) Ege dağları kızılcam ormanlarıyla doludur.
D) Artık Marmara Denizi'nde hayat kalmadı.
E) Karadeniz Sahilleri denize paralel uzanmaktadır.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?
A) Bu işte küçük te olsa bir katkım olsun isterdim.
B) Sokakta top oynamak tehlikelidir.
C) Karşımızdaki evde düğün hazırlıkları var.
D) Büyük şehirde yaşamak her gün biraz daha zorlaşıyor.
E) Okumayı da yazmayı da ihmal ediyoruz.

8.Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yazım veya noktalama yanlışı yoktur?
A) Konuyu bir bilim adamı anlayışla ele alırdı.
B) Bunuda götürebilirsin oraya.
C) Sen dünyayı araşan da onun gibisini bulamazsın, dedi.
D) Önüne konan yemeyi yemedi.
E) Çinli bir düşünür, ruhun ölmezliğine dikkati çekti.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
A) Kendisini en kısa zamanda görmek istiyorum.
B) Unutup da söyleyemediğim tek söz kalmadı.
C) En zor anımda bana yardım etmesini unutmadım.
D) Film o kadar uzun du ki sıkıntıdan patladım.
E) Geldiğimi söylerseniz çok sevineceğim.

11. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözcüklerin hangisinin yazımı doğrudur?
A) Herkezin sorusuna tek tek cevap verdi.
B) Buraya yalnız hafta sonlarında geliriz.
C) Kipriklerine kadar toz içinde kalmıştı.
D) Tembelliğin sonu hüsrandır.
E) Ham eriklerin tadı oldukça eskiydi.

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, yazım yanlışı vardır?
A) Bunu bir de şu adama sor.
B) Ona arz et halini.
C) Kardeşide seni sordu mu?
D) Bu gece arkadaşında yattığını söyledi.
E) Beni yanlış anlayınca şaşırıyorum.

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
A) Köydeki gelişmeleri ilgiyle izliyordu.
B) Söylediklerini anlıyacak kapasitede mi sanki.
C) Birkaç yıl önce buradan ayrıldı.
D) İnan ki çok beğendim kumaşının rengini.
E) Adam da her gün sanat galerisine gidiyor.

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Maçta ayak bileğini incitmiş.
B) Bu romanın konusu oldukça ilginç.
C) Pek de düşündüğüm gibi değilmiş.
D) Alnında küçük bir iz kalmıştı.
E) Aplamın bir kızı bir oğlu var.

15. İş yerinin - özel adı varsa - her sözcüğü büyük harfle başlar.
Buna göre aşağıdakilerden hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Bu filmi Foto Sima'da tab ettirdim.
B) Et ve Balık Kurumu et fiyatlarını düşürmüş.
C) Sahildeki Martı Lokantısı'nda balık yedik.
D) Bir Bisküvi Fabrikası'nda iş bulmuş.
E) Sokağın başındaki Gençlik Büfesi'nden meşrubat aldım.

16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Öğretmenimiz bizi okumaya teşfik ederdi.
B) Çiftçiler bu yıl da zorda.
C) Bu daireler şimdilik satılık değilmiş.
D) Romanı senin de okumanı tavsiye ederim.
E) Yolumuzun üzerinde bulunan arkadaşımı ziyaret ettik.

17. Kesme işreti (') aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir görevde kullanılmıştır?
A) O geçen günlerimizi n'oldu da unuttun?
B) Bu kış, Uludağ'a gidemedik.
C) Antalya'dan bir haber alamadık.
D) Geçen gün, Mehmet'i telefonla aradım.
E) Yurdumuzda çay üretim yeri Doğu Karadeniz'dir.

18. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Ondan böyle bir davranış beklemiyorduk.
B) Okluk Koyu'nda bir villası varmış.
C) O gün herkes Sakarya Meydanı'nda toplanmıştı.
D) Liseyi bitirdikten sonra babası ona bir dükkân açtı.
E) Geçen yıl Fakülteyi bitirdi.


 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
C B B A D E A C D B B C B E D
16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
A A E                        

Etiketler : kpss türkçe deneme soruları -17

KPSS Lise

Facebook Yorumlar

KPSS Lise